دانلود روانشناسی خانواده
کتاب روانشناسی خانواده به بررسی موضوعات کاربردی و مفیدی همچون فرزندپروری، تعارضهای زناشویی و طلاق، شکلگیری رابطه والد – کودک و… میپردازد که تأثیری مستقیم روی سلامت جامعه دارند. خانواده نخستین نهادی است که شخصیت کودکان در آن تحول مییابد. در این فرآیند خانواده و کودکان با یکدیگر تعامل بسیار نزدیکی دارند، بنابراین کارکرد هر فرد درون سیستم خانواده بر عملکرد سایر اعضا تأثیر میگذارد. بحث روانشناسی خانواده از دهه ۱۹۶۰ مورد توجه قرار گرفت و متخصصان روانشناسی در این حوزه به بررسی هیجانات، تفکرات، رفتارها، کارکردهای فردی، زوجی و خانوادگی در تعامل با یکدیگر و محیط پرداختهاند.
روابط بین اعضای خانواده یعنی رابطه زوجها، روابط والد – کودک، مشکلات مدرسه، مشکلات رفتاری فرزندان در خانواده، مسائل شغلی از موضوعات دیگری هستند که توسط روانشناسان مورد بررسی قرار میگیرند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که با بهرهگیری از علم روانشناسی میتوان مشکلات اعضای خانواده را به صورت فردی و تعاملی به صورت دقیق، بررسی و برطرف نمود.
کتاب روانشناسی خانواده (Family psychology) به شما آموزش میدهد که چگونه با فرزندان خود رفتار کنید و مسائل عاطفی، اجتماعی آنها را درک کنید. در فصول بعدی تعارضهای زناشویی و طلاق مورد بررسی قرار گرفته که بر افراد خانواده تأثیر منفی برجای میگذارد و در بسیاری موارد منجر به ایجاد آسیب روانی در کودکان میشود.
تشکیل خانواده متضمن بقای جمعیت، تداوم نسل و موالید کافی است. همانطور که ذکر شد در سالهای قبل، تولیدمثل از کارکردهای اساسی خانواده محسوب میشد و جوامع، تشکیل خانواده را مقدمهای بر تولد فرزندان و ادامه نسل میدانستند و فقط خانوادهای فرزند نداشت که به طور طبیعی و معمول صاحب فرزند نمیشد. اما در حال حاضر در برخی از جوامع، شاید این کارکرد نقش کمرنگتری به خود گرفته است. در این جوامع، خانوادههایی هستند که اصلا تمایلی به بچهدار شدن ندارند و تعداد زیادی از افراد نیز تا سالها بعد از ازدواج از تولد فرزند امتناع میکنند.
وجود فعالیتهای متنوع برای زن و مرد و ایجاد نقشها و مسئولیتهای گوناگون از دلایل این تغییر نگرش محسوب میشوند. همچنین جلوگیری از افزایش بیرویه جمعیت، تمایل افراد برای رفاه بیشتر و توجه به مسئله کمبود منابع طبیعی مشوق جوامع برای کنترل جمعیت است.
» فهرست مطالب:
- پیشگفتار
- فصل ۱: مفاهیم ساختاری خانواده
- فصل ۲: نظریههای خانواده
- فصل ۳: شکلگیری رابطه والد – کودک و تعامل در خانواده
- فصل ۴: فرزندپروری
- فصل ۵: خانواده در مواجهه با استرس
- فصل ۶: تعارضهای زناشویی و طلاق
- فصل ۷: خشونت، سوء استفاده و غفلت در خانوادهها
- فصل ۸: خانواده و مشکلات رفتاری و عاطفی کودکان
- فصل ۹: خانواده و کودک با نیازهای ویژه
- فصل ۱۰: ارزیابی خانواده
- فصل ۱۱: مداخلههای خانواده محور
- فصل ۱۲: مسائل کاربردی خانواده درمانی