دانلود گزارش آزمایشگاه مصالح ساختمانی و تکنولوژی بتن – آزمایش تعیین درجه نرمی یا زبری سیمان پرتلند
یکی از عوامل موثر بر میزان هیدراتاسیون ریزی دانههای سیمان میباشد. هر قدر که ذرات سیمان ریزتر باشد میزان هیدرتاسیون افزایش مییابد و بنابراین روند کسب مقاومت و گیرش زودتر انجام میگیرد. بطور کلی دانههای ۱۰ الی ۲۴ میکرون مقاومت سیمان را تامین میکنند و لی برای تامین درجه خمیری لازم به دانههای ریزتر از ۱۰ میکرون نیز نیاز هست زیرا عامل پلاستیکی – نفوذناپذیری و اخذ مقاومت زیاد و سریع بتن دانههای کوچکتر از ۱۰ میکرون میباشد. همچنین ابعاد دانهها نباید از ۵ میکرون کوچکتر باشد زیرا سب گیرش بسیار سریع و احتمالا گیرش کاذب میشود.
ذکر این نکته در همینجا ضروری است که تولید حرارت هیدراتاسیون تنها در واحد زمان افزایش مییابد (به علت کاهش زمان گیرش) ولی کل حرارت هیدراتاسیون تولیدی از زمان اختلاط به بعد تغییری نمی یابد از این رو چنانچه مقاومت نهایی خمیر یا بتن مد نظر باشد نرمی سیمان یکی از عوامل بسیار مهم میباشد ولی مهمتر از ترکیب شیمیایی سیمان نمی باشد. قابل ذکر است که افزایش ریزی سیمان باعث افزایش زمان آسیاب نمودن و سیمان مصرف گچ زیادتر و کاهش سریعتر کارایی بتن میگردد. هیدراتاسیون سیمان از سطح دانههای آن آغاز میشود و سرعت واکنش شیمیایی آب و سیمان به ریزی سیمان مربوط بوده و لذا هیدراتاسیون سریع و افزایش مقاومت سریع سیمانی با ریزی بالا مورد نیاز است. عملا دانههای بزرگتر از ۰٫۱ میلی متر ۱۰۰ میکرون در آبگیری شرکت نکرده و دانههای بزرگتر از ۲۰ میکرون پس از یک هفته میتواند به افزایش مقاومت کمک کنند.
- قابل ارائه برای رشته های مهندسی عمران، نقشه برداری ، سازه های ریلی و معدن
- قابل ارائه برای مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد